У Київському міському будинку вчителя триває персональна виставка відомого вченого-полярника, підводного фотографа Андрія Утєвського «Антарктида: життя льодового континенту», організована спільно з Міністерством освіти і науки, Національним антарктичним науковим центром та Харківським національним університетом імені В. Н. Каразіна.

На знімку:  Андрій Утєвський та його фотомоделі.

Фото надано організаторами виставки. 

Харківський біолог Андрій Утєвський — один із найдосвідченіших українських вчених-полярників, які досліджують Антарктику. У районі української антарктичної станції «Академік Вернадський» він проводить глибоководні занурення та вивчає місцеву флору і фауну. На світлинах — пінгвіни, тюлені, морські леопарди, слони та леви.

«Моя програма досліджень в Антарктиці передбачає вивчення морської фауни, біорізноманіття, взаємодії морського середовища і прибережних екосистем тощо. Ми фіксували об’єкти та каталогізували їх. Так з’явилася частина представлених на виставці робіт. Також є і художні фото. Але насамперед мені хотілося поділитися тим, що не бачить більшість людей — підводним світом Антарктики», — розповідає Андрій Утєвський.

Вл. інф.