Для співробітників ГУ ДСНС області цю подію важко переоцінити. 39 родин працівників обласної Служби порятунку отримали сертифікати на службове житло з рук міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та голови ДСНС України Миколи Чечоткіна.

Родини Пасєк та Петрових тепер зможуть переїхати у власне житло.

Серед тих, хто переїде у нові оселі, і родина Ігоря Пасєки, який прослужив у відомстві двадцять років. А свого житла сім’я очікувала майже півтора десятиліття. Весь цей час доводилося жити в освітянському гуртожитку, де кімнату колись отримала дружина-педагог. Там народилось і виросло двоє дітей. І тепер нарешті разом із батьками вони переселяться у нову двокімнатну квартиру.
Свої ключі отримала і Ірина Петрова. На роботу у Службу порятунку вона прийшла дев’ять років тому. Після того, як під час виконання міліцейських обов’язків загинув її чоловік. Молода мама залишилась із новонародженою донечкою на руках. Їм обом довелося подолати чимало життєвих негараздів. Але тепер родина отримала свою винагороду — нову квартиру.
Не менш важливою подією для рятувальників стало і вручення ключів від п’яти пожежно-рятувальних машин на базі МАЗів, піротехнічного автомобіля Renault-Master та водолазно-піротехнічного пікапа. Вартість цієї техніки наближається до 25 млн грн. А ще підрозділи ДСНС області отримали ключі від гідравлічного підйомника від хмельницького міського голови, два надувні намети для пункту управління та електростанцію від голови ОДА, а також відновлений після роботи в зоні АТО екскаватор та ще одну електростанцію від облради.
Та жодна техніка нічого не варта без роботи людей. Під час заходу рятувальники Хмельниччини отримали відомчі нагороди.

Фото автора.