За добу (станом на ранок 31.01) на Донбасі зафіксовано 3 ворожі обстріли. За даними прес-центру штабу АТО, на донецькому напрямку ворог з мінометів 82 мм та гранатометів вів вогонь неподалік Пісків. На Приазов’ї міномети калібру 82 мм було застосовано противником поблизу Лебединського, а великокаліберні кулемети і стрілецька зброя — біля Водяного.
Про останні новини з передової розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район села Піски): «Ситуація під нашим контролем. День на день не випадає. Буває спокійно, а буває гаряче. Вночі орки кошмарили нас кілька годин. Спочатку працював снайпер, згодом вони підключили важкий кулемет. Це вони так виманюють нас. Хотіли, щоб ми відповіли. Однак на провокації не піддалися — лише спостерігали. Потім вони пустили в хід міномети: схоже, 82-й калібр. Зазначу, що стріляли невлучно. На щастя, усі живі й здорові. Зараз тихо. Бачимо, як вони облаштовують свої позиції, окопуються. Однак щойно почне темніти, знову прилітатимуть подарунки. У ворога все за графіком».
За даними групи «Інформаційний спротив», останніми днями на Донбасі відзначається незначне зниження інтенсивності вогневих ударів по позиціях наших військ. Основна причина — інспекторська діяльність спостерігачів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ у зоні зіткнення. Однак противник продовжує порушувати й ігнорувати досягнуті домовленості про розведення сил і засобів, а також систематично порушує режим припинення ведення вогню. «Зокрема, за тиждень артилерійські підрозділи «1-го АК ДНР» і «2-го АК ЛНР» оперативного угруповання російських окупаційних військ здійснили понад 20 вогневих нальотів з мінометів 82 мм і 120 мм, переносних реактивних пускових установок «Град-П», БМП і танків», — йдеться у повідомленні групи.