Позавчора у Мінську відбувся черговий раунд переговорів Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі. Як заявив посередник на переговорах від ОБСЄ посол Мартін Сайдік, обговорено розведення сил та засобів ураження у Станиці Луганській з 1—2 лютого та «можливі подальші кроки» щодо обміну полоненими. Крім того, за його словами, сторони підтвердили свою прихильність всеосяжного, стійкого і необмеженого перемир’я.
А доки на дипломатичному фронті домовляються, на воєнному — говорить зброя бойовиків. Так, за даними прес-центру штабу АТО, за добу (станом на ранок 1.02) бойовики п’ять разів порушували тишу. І гатили не лише по позиціях наших військових, а й поблизу житлових кварталів. Так, на луганському напрямку ворог декілька разів з мінометів 82 мм та озброєння БМП вів вогонь поблизу Новоолександрівки, а зі стрілецької зброї — провокував біля Станиці Луганської.
Крім того, російсько-окупаційні війська підступно обстріляли околиці Кримського. У межах цього прифронтового села розірвалися три міни 
120 мм. За попередньою інформацією, потерпілих серед мирного населення немає. На донецькому напрямку окупанти зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів обстріляли опорні пункти ЗСУ в передмісті Авдіївки. На Приазов’ї зі стрілецької зброї противник порушував перемир’я поблизу Павлополя.
Як повідомили днями деякі ЗМІ, ще один населений пункт «сірої зони» відтепер під контролем ЗСУ. Мовляв, повзучий наступ нашої армії триває. Цього разу зайнято Новоолександрівку, що на Луганщині. Ось як прокоментував учора цю інформацію речник штабу АТО Василь Лабай: «Це сталося кілька днів тому. На жаль, про деталі операції і все, що відбувалося, я не можу говорити на широкий загал. Ми укріпляємо або переоблаштовуємо наші оборонні позиції, на деяких ділянках окремі підрозділи можуть покращувати тактичне положення, але про порушення Мінських домовленостей мови не може бути. Ми продовжуємо дотримуватися мирного плану Президента України, водночас перебуваємо в готовності до будь-якого розвитку подій, відповідатимемо адекватно на дії агресора. Зазначу, що населений пункт Новоолександрівка згідно з Мінськими угодами належав до підконтрольної Україні території».