У районі проведення бойових дій на сході нашої країни проросійські формування продовжують порушувати режим тиші. Як повідомляє прес-центр штабу АТО, на луганському напрямку ворог активізувався в районі Світлодарської дуги: «Вечірньої пори противник понад дві години вів вогонь по позиціях наших захисників поблизу Луганського з мінометів 120 мм і 82 мм, озброєння БМП і великокаліберних кулеметів. З таких само видів озброєння вдень і ввечері бойовики обстрілювали опорні пункти сил АТО неподалік Троїцького. По наших оборонних укріпленнях незаконними збройними формуваннями було випущено понад півсотні мін різних калібрів».
У результаті ворожого обстрілу в ніч на п’ятницю селища Миронівський Бахмутського району десять будинків залишилися без електроенергії, люди не постраждали. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.
Він також спростував інформацію про перенесення пункту пропуску «Майорське».
«Поширюється фейкова інформація про нібито перенесення КПВВ із Майорська до Верхньоторецкого. Хвиля, яку розганяють у ЗМІ (і в українських, і у так званих недореспубліках), дуже нагадує добре сплановану інформаційну диверсію. Ілюструють «інформацію» нібито моїм розпорядженням — зробленим грубо, і, очевидно, нашвидкуруч», — пише керівник Донецької облВЦА.
За його словами, оприлюднений «документ» — підробка. Такого розпорядження, і навіть таких планів, не було. Жебрівський нагадав, що не у його компетенції визначати локації для КПВВ — це прерогатива керівництва Антитерористичного центру.