В обласному центрі на компенсацію всіх пільг у 2018 році в міському бюджеті передбачено 917 млн грн. Таку величезну суму закладено на цю програму вперше.
Харківська міська рада надасть пільгу на безплатний проїзд у міському електротранспорті й метрополітені ветеранам ЗСУ, СБУ, МВС і причетним до них категоріям, а також людям з інвалідністю 3-ї групи. Про це заявила заступник харківського міського голови з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан. За її словами, таке рішення ухвалив харківський міський голова Геннадій Кернес.
— Ми уважно проаналізували цю категорію людей і з’ясували, що серед тих 13 тисяч осіб, які мають право на пільговий проїзд як ветерани ЗСУ, МВС і СБУ, — досить велика кількість учасників бойових дій, чорнобильців, інвалідів 1-ї та 2-ї груп і ветеранів праці. На наступній сесії міської ради ми розглянемо це питання й надамо для цієї категорії громадян право безплатного проїзду. Кількість поїздок буде обмежено до 50 на місяць, — зазначила Світлана Горбунова-Рубан.
За її словами, також багато звернень з таким проханням надійшло від людей з інвалідністю 3-ї групи, оскільки на державному рівні пільгу безплатного проїзду для них було скасовано. Світлана Горбунова-Рубан наголосила, що в цій категорії громадян у Харкові велика кількість слабозорих і сліпих людей, слабочуючих і глухих. У зв’язку з цим ухвалено рішення надати пільгу цим людям у розмірі 50 безплатних поїздок у міському транспорті. Як повідомила Світлана Горбунова-Рубан, на сьогодні у Харкові місцеві пільги отримують 628 тис. осіб.