За добу (станом на ранок 6.02) бойовики 5 разів обстріляли наших військових, зокрема, з мінометів великого калібру. За даними прес-центру штабу АТО, на луганському напрямку вся вогнева активність була зосереджена у районі Світлодарської дуги. Ворог неодноразово застосовував міномети калібру 120 мм і 82 мм, гранатомети та великокаліберні кулемети по опорних пунктах довкола Луганського. На донецькому напрямку російські найманці вели вогонь з мінометів калібру 120 мм по позиціях сил АТО неподалік Лебединського на Приазов’ї.

Про останні події на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Ворог провокує нас щодня. До донецького аеропорту — менш як кілометр, ворог поруч. Переважно вони стріляють з гранатометів, великокаліберних кулеметів і снайперських гвинтівок. Останнім часом міномети застосовують рідше. Зараз, наприклад, тиша. Однак вона дуже оманлива — міна може прилетіти будь-коли. Активізувалися снайперські групи. Найбільше втрат у нашому секторі саме від них. Постійно чуємо гуркіт техніки: танки, БМП, вантажні автомобілі. Якщо диверсійні групи намагаються підібратися до нас ближче, а вони це роблять регулярно, ми маємо право їх трохи покошмарити. Усі хлопці налаштовані на перемогу, щоправда, йти вперед команди поки що немає. До того ж перед нами найскладніша ділянка — Донецьк. Утім, не сумнівайтесь: ми його визволимо».

Як повідомили в штабі АТО, внаслідок обстрілу бойовиками насосної станції 1-го підйому Південнодонбаського водогону 49 населених пунктів Донецької області можуть залишитися без водопостачання. «Терористи пошкодили систему охолодження одного з двох трансформаторів, призначених для електроживлення станції. Це призвело до критичного зниження 50 відсотків надійності об’єкта загалом. Під загрозою припинення водопостачання опинилося населення всієї південно-західної частини Донецької області, а саме: Волноваський, Покровський, Добропільський райони, міста Донецьк (Куйбишевський, Кіровський, Петровський, Ленінський райони), Авдіївка, Маріуполь, Волноваха, Покровськ, Докучаєвськ та інші міста і селища з населенням понад 1,3 млн осіб», — зазначили в штабі АТО.