У селі Підгірці Обухівського району Київської області на полігоні твердих побутових відходів № 5, де нині зберігається половина відходів столиці, встановили німецьке обладнання для переробки токсичного фільтрату. Це збільшить обсяг його утилізації з 200 до 350 кубометрів на добу.

Сміттєвий полігон № 5, на якому восени 2017 року сталася велика пожежа, функціонує вже понад 30 років. Там захоронено майже 7 мільйонів тонн сміття. За цей період у тілі полігона під дією опадів накопичився фільтрат, який становить велику екологічну загрозу, розповів київський міський голова Віталій Кличко в ефірі телеканалу «Київ». У подальших планах, зазначив посадовець,  — збільшувати обсяги переробки шкідливого фільтрату, адже це дуже важливо для навколишніх селищ.

Також у 2018 році заплановано реконструювати полігон через укріплення небезпечних дамб. Для цього виділять 5 мільйонів гривень.

У найближчому майбутньому міська влада бачить п’ятий полігон повністю закритим. До роботи уже залучено профільний інститут, який розробляє проект, де передбачено, що за кілька років сміттєзвалище має перетворитися на горбисту місцину і не шкодитиме довкіллю.

При цьому голова КМДА зазначив, що міськрада проводить переговори з іноземними компаніями щодо будівництва сучасних сміттєпереробних підприємств, і це — одне з важливих завдань на наступні роки.