За добу (станом на ранок 7.02) зафіксовано 14 прицільних обстрілів з боку бойовиків. За даними прес-центру штабу АТО, особливо активно противник порушував домовленості про припинення вогню вечірньої пори. Так, на луганському напрямку окупанти гатили біля Троїцького з мінометів калібру 120 мм, зенітної установки і великокаліберних кулеметів. Із протитанкового ракетного комплексу вони вели вогонь по захисниках Кримського, з гранатометів — Катеринівки, а зі стрілецької зброї порушували режим тиші неподалік Станиці Луганської. Також бойовики стріляли з мінометів калібру 120 мм і 82 мм неподалік Новозванівки, а по позиціях поблизу Новоолександрівки — з гранатометів і великокаліберних кулеметів.

На донецькому напрямку основна вогнева активність російських найманців була зосереджена на Приазов’ї. Зокрема, міномети калібру 120 мм і 82 мм гранатомети і великокаліберні кулемети бойовики застосували біля Лебединського. З мінометів калібру 82 мм і піхотного озброєння вони вели вогонь поблизу Павлополя, а з мінометів калібру 120 мм — у районі Широкиного. Крім того, неподалік Богданівки противник здійснив обстріл з озброєння БМП, а біля Водяного — зі стрілецької зброї.

За даними групи «Інформаційний спротив», бойовики продовжують систематично порушувати режим припинення ведення вогню. «За останній тиждень підрозділи «1-го і 2-го АК» оперативного угруповання російських окупаційних військ здійснили понад 30 вогневих нальотів (минулого тижня до 20) з мінометів калібру 82 мм і 120 мм, переносних реактивних пускових установок «Град-П», БМП і танків. Найінтенсивніші вогневі удари противник завдав по позиціях наших військ у районі населених пунктів Троїцьке, Луганське, Новоолександрівка, Авдіївка, Піски, Кам’янка, Новотроїцьке, Павлопіль, Лебединське і Широкине, а також шахті «Бутовка».

Крім того, РФ продовжує відправляти на Донбас важку техніку та живу силу. «Для забезпечення діяльності «1-го АК ДНР» і «2-го АК ЛНР» у період з 31 січня по 6 лютого цього року з території Росії було доправлено майже 1000 тонн ПММ (станції Ровеньки та Іловайськ), також до Донецька прибув залізничний ешелон з військовою технікою (зокрема, 12 одиниць БМП-2) і особовим складом (до 200 військовослужбовців ЗС РФ і російських найманців)», — йдеться в повідомленні групи.