Україна посіла 39-те місце серед 115 країн у міжнародному рейтингу бюджетної прозорості Open Budget Index відповідно до критеріїв найбільшої міжнародної мережі дослідників бюджетної прозорості International Budget Partnership. Про це повідомили у Міністерстві фінансів.
 

За результатами індексу бюджетної прозорості 2017 року Україна набрала 54 бали зі 100. Це більше, ніж середній рівень бюджетної прозорості по всьому світу, який становить 43 зі 100. Згідно з дослідженням, нині наша країна підвищила свій рейтинг на 18 позицій, або на 14 відсотків.

За словами першого заступника міністра фінансів Оксани Маркарової, успіху вдалося досягти завдяки таким чинникам, як, зокрема, повернення до повної процедури розгляду бюджету, через що вже другий рік поспіль проект держбюджету подається не тільки своєчасно, а й з усіма супутніми документами й аналітикою. Також істотне підвищення бюджетної прозорості стало можливим завдяки створенню найбільшої бази публічних фінансів в Україні — порталу використання бюджетних коштів «Є-data».
Open Budget Index — єдиний у світі рейтинг бюджетної прозорості, який за єдиною методологією аналізує бюджети 115 країн і складається незалежними експертами раз на два роки.