У «коаліційній угоді» між ХДС/ХСС та СДПН серед пріоритетів зовнішньої політики майбутнього  уряду прописано і плани Німеччини щодо України. 

Зокрема, в тексті угоди йдеться, що ФРН підтримуватиме Україну з метою повного відновлення територіальної цілісності країни, а також допомагатиме для посилення стабільності та подальшого суспільного розвитку, інформує DW. Новий уряд ФРН готовий надавати кошти для відбудови Донбасу. Щоб домогтися миру на Донбасі, уряд і надалі активно співпрацюватиме з Францією, наголошується в документі.

Однак прописано й умови надання такої допомоги. Насамперед йдеться про виконання Києвом своєї частини Мінських домовленостей, зокрема, відведення важких озброєнь від лінії розмежування та встановлення справжнього режиму припинення вогню. В угоді наголошується, що за дотриманням перемир’я на Донбасі має спостерігати миротворча місія ООН, інформує DW. Крім того, в Берліні розраховують, що Київ продовжить процес реформ, особливо в сфері боротьби з корупцією. Метою таких перетворень має стати всеосяжна модернізація країни. Готовність надавати Україні відповідну фінансову підтримку прив’язано до прогресу з втіленням реформ, зазначається в тексті угоди.

Окрім того, коаліційна угода засуджує дії Росії у Криму та на Донбасі й закликає бути пильними через нинішню російську зовнішню політику.