Команда експертів Міжнародного валютного фонду відвідає українську столицю протягом наступного тижня, де зустрінеться з представниками уряду. Про це повідомив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман, передає Укрінформ.

«Команда у складі кількох експертів МВФ відвідає Київ у період з 12 по 16 лютого для проведення технічних обговорень з представниками влади України», — зауважив він. 

Більш детально про графік роботи експертів, а також про те, з ким саме відбудуться зустрічі в Україні, поки що не розголошується.

Нагадаємо, нині співпраця Києва з МВФ поставлена на паузу через невиконання ключових критеріїв, передбачених меморандумом. Водночас транші Фонду протягом цього й наступного року критично важливі для України через те, що на цей період припадають пікові виплати із зовнішнього боргу. Наша країна з 2015 року реалізує з МВФ 4-річну програму розширеного фінансування (EFF), у рамках якої розраховує отримати майже 17 млрд доларів. 2015-го за цією програмою Київ отримав два транші — 5 млрд доларів в березні і 1,7 млрд доларів у серпні. У вересні 2016 року Фонд виділив 1 млрд доларів. У НБУ розраховують, що в 2018-му Україна зможе залучити ще 3,5 мільярда доларів від МВФ.

У Фонді відповіли, що для продовження співробітництва Україна має прийняти закон про приватизацію (що вже зроблено), створити антикорупційний суд, урегулювати питання із цінами на газ і провести земельну реформу.