В Обласному художньому музеї вкотре відбулася виставка творчих робіт учасників Громадської організації «Вишиваний дивотвір». І цього разу вона ознаменована значним успіхом вишивальниць. Адже колективний мистецький проект виставки «Вишиті сторінки альбому «Взори вишивок домашнього промислу на Буковині» Е. Кольбенгаєра» зареєстровано в Книзі рекордів України в категорії «Мистецтво. Розміри. Вперше» як «Найбільший вишитий літопис традиційного орнаментального мистецтва Буковини».
Це другий мистецький проект «Вишиваного дивотвору», який занесено до престижного реєстру. Керує громадською організацією вишивальників-рекордсменів організаторка виставок, директорка рукодільної мережі «Санта» Одарка Кучерява. Разом із заступником міського голови Олександром Паскарем вона вручила учасникам пам’ятні дипломи.
Мистецький проект — це сімдесят п’ять вишитих сторінок альбому Еріха Кольбенгаєра — відомого науковця, архітектора, дослідника буковинських старожитностей, ім’я якого майже століття було в забутті. Першодрук цього унікального видання зберігся в одиничному екземплярі в родині Кучерявих і є бібліографічною рідкістю. Тому вже сама ідея відтворити в сучасності старовинні техніки вишивки в їх композиційному та кольоровому розмаїтті є дуже складною та заслуговує на пошану.