Один військовослужбовець ЗСУ травмований за останню добу (станом на ранок 9.02) на Донбасі. За даними прес-центру штабу АТО, сталося це внаслідок ворожого обстрілу на Приазов’ї. Його доставили до госпіталю та надали необхідну медичну допомогу.

Загалом російські найманці чотири рази обстріляли позиції наших військових.

На донецькому напрямку окупанти застосували міномети калібру 120 мм по позиціях довкола Широкиного. З мінометів та гранатометів противник вів вогонь поблизу населених пунктів Піски та Водяне. Однією з найгарячіших ділянок передової також залишається Світлодарська дуга. Провокації тут відбуваються майже цілодобово. Кремлівські найманці застосовують величезний арсенал озброєння.

«Представники російсько-окупаційних військ продовжують прикривати халатність і безвідповідальність своїх бойовиків міфічними обстрілами з боку сил АТО. Так, 7 лютого вони заявили, що українські військові, застосовуючи артилерію калібру 152 мм, обстріляли село Вергулівка в Луганській області. Однак розвідка штабу АТО встановила, що шкоди місцевим жителям було завдано внаслідок детонації боєкомплекту та розльоту осколків артилерійських снарядів через недотримання бойовиками правил пожежної безпеки. Крім того, виявлено факт приховування втрати декількох одиниць ствольної артилерії», — заявили в штабі АТО.

За даними групи «Інформаційний спротив», російські окупаційні війська на Донбасі продовжують активно перегруповувати свої сили й засоби, включно з перекиданням важких озброєнь. «З території РФ через Амвросіївський район (пункт пропуску «Успенка») перекинуто 4 одиниці 122-мм РСЗВ БМ-21 «Град», 

3 танки типу Т-72Б, 4 танки типу Т-64 і 4 БМП-2. Перекидання цієї техніки з РФ невеликими партіями ведеться під прикриттям «навчань на полігоні в Терновому», — йдеться в повідомленні групи.