Народні депутати України від Закарпаття Роберт Горват, Валерій Лунченко та Василь Петьовка провели зустріч з в.о. керівника «Укрзалізниці» Євгеном Кравцовим, під час якої обговорили низку важливих інфраструктурних проектів, які стосуються Закарпатської області. Йшлося, зокрема, про необхідність прискорити запуск пасажирського потягу сполученням Мукачево—Будапешт та інші важливі проблеми.

Народні депутати України від Закарпаття Роберт Горват, Василь Петьовка, Валерій Лунченко під час розмови з керівником «Укрзалізниці» Євгеном Кравцовим (зліва направо).

Фото надано прес-службою Василя Петьовки.

Р. Горват на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив, що під час розмови порушив тему, якою особисто опікується, — перспективи відкриття пасажирського залізничного сполучення між Ужгородом і словацьким крайовим центром Кошиці. Він водночас зазначив, що було б економічно вигідно для обох сторін, якби поїзди між двома містами рухалися вузькою європейською та широкою вітчизняною коліями.

Народні обранці також оприлюднили прохання жителів області розглянути можливість внесення змін до графіка руху потягів Ужгород—Київ (№ 13) та Харків—Рахів, адже люди просять передбачити додаткові зупинки на станціях Перечин і Кваси. Це нововведення дасть можливість полегшити доїзд додому мешканцям гірських прилеглих сіл, а також створить більш комфортний доступ до курортних місцевостей туристам з усієї України.

Народні депутати подякували керівництву «Укрзалізниці» за впровадження руху потягу сполученням Київ—Солотвино через місто Хуст, що дало змогу жителям східної частини Закарпаття доїжджати до столиці України просто зі своїх міст і сіл та посприяло збільшенню завантаженості цього маршруту до 86 відсотків.

Також ішлося про капітальний ремонт залізничного вокзалу в райцентрі Хуст, адже будівля тривалий час перебуває у вкрай не-задовільному стані. 

Є. Кравцов пообіцяв розпочати ремонт уже в поточному році.

Р. Горват, користуючись нагодою, хоче публічно подякувати колегам-парламентаріям зі сторінок «Голосу України» за вже проведену продуктивну роботу і за рішення працювати спільно на користь їхніх виборців і жителів усього Закарпаття. Адже, впевнений народний депутат, попереду ще багато роботи, щоб реалізувати задумане.

Закарпатська область.