Співробітники контррозвідки СБУ затримали в Одесі бойовика терористичної організації «ДНР», який прибув до регіону для виконання завдань ФСБ Росії.
Встановлено, що житель Одеської області у червні 2014 року в складі групи із двадцяти найманців пройшов навчання на одному з військових полігонів Ростовської області РФ. Після цього бойовика було зараховано до складу незаконного збройного формування «ДНР». Уже в липні 2014-го він перебував на передових позиціях терористів у Шахтарському районі Донецької області і брав безпосередню участь у збройному протистоянні силам АТО.
Згодом, перебуваючи на території Росії, чоловіка було завербовано співробітниками ФСБ. Від кураторів він отримав завдання після повернення до Одеської області збирати актуальні розвідувальні дані про ситуацію в регіоні, зокрема, у прилеглих до Придністров’я районах. Він також мав відпрацювати нелегальні канали проникнення на територію України з придністровського регіону Молдови.
Співробітники української контррозвідки одержали оперативну інформацію про прибуття колишнього бойовика до Одеси з території тимчасово анексованого Криму й затримали його у встановленому законом порядку.
Бойовику оголошено про підозру у вчиненні злочину й обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.