Ізмаїл виграв два проекти в рамках конкурсу спільної операційної Програми транскордонного співробітництва «Басейн Чорного моря 2014—2020». Авторитетна комісія відібрала з 500 поданих заявок 23. У списку і виконком Ізмаїльської міськради.

До того ж він став переможцем у реалізації одразу двох проектів. Перший — «Зелений туризм та історична спадщина — сходинка для розвитку басейну Чорного моря». Цей проект обов’язково включає інфраструктурний компонент, а точніше і в Ізмаїлі буде проведено роботи із заміни твердопаливного котла на сучасний енергоефективний, буде придбано потужний тепловий насос для опалення та кондиціювання будівлі Ізмаїльського історико-краєзнавчого музею Придунав’я. А також модернізують освітлення і замінять дерев’яні вікна на енергозберігаючі.
Другий проект — «Розвиток сталого культурного туризму в басейні Чорного моря». У його рамках буде встановлено зовнішнє освітлення, у місті з’являться нові лавки, проведуть ремонт парканів. А також замінять тротуарну плитку на території парку, відремонтують громадський туалет, висадять декоративні дерева та відкриють Wi-Fi-зони.