Двоє вихованців учителя інформатики житомирської ЗОШ № 17 Миколи Тарасюка стали переможцями Всеукраїнського конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проектів еколого-натуралістичного напряму серед учнів та студентів у віковій категорії 16—23 роки. Організатори заходу — Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді Міністерства освіти і науки спільно з Українським альянсом з боротьби з підробками та піратством і Національним науково-природничим музеєм НАНУ.

Одинадцятикласник Даніїл Шмідт (на знімку ліворуч) за розробку «Інклюзія» виборов I місце в категорії «Комп’ютерні науки» та спеціальний приз за результатами голосування керівників делегацій. Житомирський школяр створив спеціальну програму для дітей з особливими освітніми потребами і вже другий рік поспіль працює над її вдосконаленням. На сьогодні проект діє як інтернет-сайт і доступний навчальним центрам і школам.
Поряд із ним дев’ятикласник Павло Шкаєв, який посів II місце в цій само категорії за розробку проекту «Віртуальний інкубатор стартапів», що дає змогу поєднати стартап-інкубатор, громадське фінансування та заробіток у соцмережах. Це дає можливість організувати зустріч інвесторів з молодими розробниками, командами, що мають цікаві проекти та ідеї, на одному відкритому майданчику.

Фото з сайту міськради.