Кропивничанку Олену Добродій, яку підозрюють у жорстокому вбивстві власної доньки, направлять на стаціонарне обстеження до Одеського обласного медичного центру психологічного здоров’я з метою проведення судово-психолого-психіатричної експертизи.
Як повідомила прес-секретар прокуратури Кіровоградської області Наталя Алєксєєнко, таке рішення виніс Ленінський районний суд. Після проходження обстеження фахівці центру мають надати слідству свої висновки щодо осудності жінки.
Також суд розглянув та задовольнив клопотання слідчого щодо продовження терміну запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваній ще на 60 діб.
Дванадцятирічна Катерина Добродій зникла 8 грудня 2017 року. Того ж дня її батьки звернулися до поліції («...дівчинка не хотіла до школи», «Голос України» за 14.12.2017).
Як тоді розповідала мама Катерини, дівчинка вийшла з квартири і мала поїхати до школи. Але там  вона так і не з’явилася. Не бачили її і водії маршрутних таксі, які курсують у цьому мікрорайоні та підвозять школярів.
До пошуків дитини, крім поліції, долучилися військові, волонтери, використовували квадрокоптери. Через дві доби виявили її мобільний телефон. А 12 грудня неподалік Кропивницького, біля однієї з баз відпочинку, знайшли й тіло дівчинки, на якому були ушкодження. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом умисного вбивства школярки, а наступного дня за підозрою в скоєнні страшного злочину затримали матір загиблої — Олену Добродій.
Досудове розслідування у цій справі триває.

Кропивницький.