Бойовики продовжують порушувати домовленості щодо перемир’я. За даними прес-центру штабу АТО, останню добу (станом на ранок 12.02) окупанти шість разів обстріляли наших військових. Так, значне загострення спостерігається у Приазов’ї. Поблизу Талаківки терористи відкрили вогонь з БМП та мінометів калібру 82 та 120 мм. Поблизу Водяного та Широкиного вони застосували міномети різних калібрів.

Також на донецькому напрямку було гаряче у передмісті Авдіївки. Тут російсько-окупаційні війська відкрили вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Неспокійно було і на луганському напрямку. Поблизу Зайцевого бойовики обстрілювали з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Про останні події на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації район Маріуполя): «Останніми днями ситуація кардинально не зазнала змін. Ворог традиційно застосовує весь свій арсенал. Досить гаряче було на вихідних. Спочатку вони вдарили з мінометів 120 калібру. Потім в хід пустили БМП та піхотне озброєння. Поранення отримав наш побратим. На щастя, воно незначне, жити буде. Останнім часом орки активізувалися. Це пов’язано з ротацією. У наш сектор заїхала нова група «гастролерів» з РФ. Вони підтягнули техніку і навіть танки, інтенсивно працює розвідка. Намагаються виявити наші вогневі точки. Утім, пройти нас їм не під силу. У нас є для них багато сюрпризів. Усі хлопці в гарному настрої і переконані в перемозі».
Напередодні бойовики знову обстріляли Донецьку фільтрувальну станцію. Як повідомили, в Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій, пошкоджено бетонні загорожі та перекриття. За офіційною інформацією, постраждалих немає. Співробітники станції переховувалися в бомбосховищі. Зараз об’єкт працює в штатному режимі.
За даними ГУР Міноборони, противник продовжує порушувати Мінські домовленості в частині, що стосується заборони проведення навчань з бойовою стрільбою в межах зони безпеки (рішення Тристоронньої контактної групи від 3 березня 2016 року) і відведення важкого озброєння від лінії розмежування. «Так, встановлено, що в районі н. п. Алмазне підрозділами окремого механізованого полку зі складу т. зв. 2 АК російсько-окупаційних військ проводилися навчання з бойовими стрільбами зі стрілецької зброї. В районі н. п. Мирне, Успенка, Круглик (Луганської обл.) підрозділами окремої мотострілкової і окремої артилерійської бригади цього ж т. зв. 2 АК проводилися заходи бойової підготовки з бойовою стрільбою артилерійських і танкових підрозділів, а також відпра-цьовувалися елементи ведення наступального бою» — зазначили в силовому відомстві.