У співпраці голови Комітету у закордонних справах Ганни Гопко та представників Посольства Японії відбулася презентація на тему: «Основні напрямки економічної діяльності Японії в Україні».

У заході, який відбувся в резиденції Надзвичайного та Повноважного Посла Японії в Україні Шігекі Сумі, взяли участь народні депутати, представники центральних органів виконавчої влади, японські урядові та неурядові організації та інші. Основну увагу приділили обговоренню питання економічної допомоги нашій країні. Йшлося про кредитну, грантову безвідплатну та фінансову допомогу. Говорили також про схему зелених інвестицій (GIS), для подолання наслідків аварії на ЧАЕС та нерозповсюдження ядерного матеріалу і про технічне співробітництво. Очікується, загальна сума допомоги становитиме 3,1 мільярда доларів США.

Під час презентації вели мову також про діяльність та проекти нещодавно відкритого офісу японської агенції міжнародного співробітництва JICA в Україні. Українська сторона висловила свою вдячність за ефективну підтримку наших реформ, надання гуманітарної та технічної допомоги, а також відзначила підтримку Японією територіальної цілісності та суверенітету України і висловила сподівання на надання такої підтримки і в майбутньому.

За повідомленням Інформаційного управління апарату Верховної Ради України.