Народний депутат України Ірина Сех звернула увагу уряду на те, що торік через неузгоджені дії було припинено фінансування коштів на ліквідацію та консервацію колишніх гірничодобувних підприємств. Серед них і Стебницький «Полімінерал» у Львівській області.

Перед в’їздом до Трускавця праворуч видно насипи землі. Ось тут утворюються вирви, спричинені видобуванням солі в Стебнику. До курорту звідси якихось п’ятсот метрів. Якщо зупинити природоохоронні заходи, наслідки катастрофи можуть стати непередбачуваними. Про це часто наголошують науковці, та й виробничники.

Як написала у своєму зверненні Ірина Сех, фінансування припинили через неузгоджувані дії Фонду держмайна України та Агентства державного майна.

Півроку тому, коли готувалася приватизація «Полімінералу», Міністерство фінансів зобов’язало Державну казначейську службу призупинити фінансування проекту консервації рудника №2 і рекультивації земель. Безвідповідальна приватизація «Полімінералу» загрожує небезпекою Трускавцю та сусіднім населеним пунктам.

Ірина Сех надіслала депутатські звернення до Міністерства екології та природних ресурсів, Міністерства промислової політики, Державної екологічної інспекції України, Фонду державного майна, в яких просить надати інформацію про виконання умов приватизації Стебницького ДГХП «Полімінерал» та пропозиції щодо можливих шляхів виходу із ситуації.

Львівська область.