КРОПИВНИЦЬКИЙ:

У виставковій залі обласного Центру народної творчості в Кропивницькому відбулася презентація тканої карти Кіровоградської області в рамках обласного етапу Всеукраїнського просвітницького проекту «Ткана Україна».

Кропивницькі школярі, Валентина Добровольська та перший заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Коваленко під час презентації.

Фото Олени КАРПЕНКО.

 

Автор проекту — майстриня килимарства Дарина Алєксєєнко. Над створенням мапи працювала стипендіатка премії Президента України в галузі культури та мистецтва, керівник гуртка «Етно-арт» Центру естетичного виховання «Натхнення» Валентина Добровольська.

Робота над картою була досить складною та об’ємною. Почали її в міській школі № 6. До ткання долучилися діти, зокрема й з інвалідністю, педагоги, військові, які перебувають в обласному госпіталі ветеранів. Основну частину роботи виконала Валентина

Добровольська. Каже: ткала вдома навіть ночами. «У мапу вклала не лише сили, а й душу. Бо все, що пов’язане з Україною, — моя душа», — розповіла майстриня.

Об’єднають мапи всіх областей і зберуть панно «Єдина Україна» в Національному центрі народної культури «Музей Івана Гончара» у Києві 23 лютого. Потім ткане панно передадуть до Донецького обласного художнього музею.