Україна як член Світової коаліції у боротьбі з ІДІЛ цілком поділяє її цінності та принципи, а також стратегічні цілі щодо боротьби з тероризмом у всіх його формах та проявах. Про це заявив очільник українського МЗС Павло Клімкін у вівторок у Кувейті під час засідання міністрів закордонних справ держав—учасниць коаліції. «Україна продовжує робити свій внесок у боротьбу з ІДІЛ, зокрема, беручи активну участь у діяльності Робочої групи з протидії тероризму», — цитує міністра прес-служба МЗС.

Під час засідання, яке стало першою зустріччю коаліції з моменту звільнення 98% території Сирії та Іраку від ІДІЛ, керівники зовнішньополітичних відомств обговорили шляхи надання допомоги в боротьбі проти відродження терористичного угрупування, досягнення стабільності, реінтеграції та реабілітації цих територій.

У рамках візиту П. Клімкін зустрівся з українською громадою Кувейту (на знімку). «Зрозумів, що вона (українська громада. — Ред.) почалася з Валерія Лобановського. Валерій Васильович тренував збірну Кувейту в 1990-х та привів команду до великих спортивних звершень. Про футбол розмовляли менше — Україну в Кувейті чути», — написав міністр у Твіттері.

Фото зі сторінки МЗС України у Твіттері.