Турецькі ЗМІ повідомили, що конструктори та інженери національної компанії Aselsan, яка є одним з лідерів оборонної галузі, розробили сучасну систему активного захисту важких танків «Леопард 2» і M60 та інших видів бронетехніки, що перебуває на озброєнні армії. 
 

Розробники назвали своє дітище, яке складається із кількох високоточних приладів, Pulat. Воно спроможне не тільки засікти ракетний снаряд, що наближається до танка, а й за лічені секунди створити навколо бойової машини перешкоди, що знищують його або значно послаблюють удар. На випробуваннях система Pulat дістала високу оцінку не тільки фахівців оборонної промисловості, а й військових. Тепер таку саму систему захисту встановлюватимуть й на всі турецькі танки Altay.

Преса також повідомила, що 9 лютого в Дюссельдорфі турецька фірма BMC підписала з німецькою компанією Rheinmetall договір про модернізацію танків «Леопард 2», що перебувають на озброєнні ЗС сил Туреччини. Передбачається, що німецькі фахівці й установлюватимуть на «Леопарди» систему активного захисту Pulat.