Приблизна вартість ремонту опорної школи № 1 міста Новий Буг на Миколаївщині, де влітку минулого року обвалилися три поверхи, становитиме 80 мільйонів гривень. При цьому будівництво нового навчального закладу коштуватиме в рази дорожче — 200—300 мільйонів. Такі цифри було озвучено під час засідання постійної депутатської комісії з питань культури, науки і освіти, сім’ї, молоді та спорту облради.
За словами депутата облради Олександра Бондаря, згідно з проведеною експертизою 70 відсотків будівлі належить до четвертої категорії аварійності, за якої існує небезпека для перебування людей, тому необхідне посилення конструкції. Решта 30 відсотків — до третьої категорії (стан незадовільний, але небезпеки обвалу немає).
— Обласна державна комісія заборонила доступ до приміщення, доки не буде демонтовано всі аварійні конструкції. У листопаді замовили проектно-кошторисну документацію, яка пройшла експертизу. І в грудні місцева влада обрала підрядну організацію, котра виконала демонтаж конструкцій і стін, передбачених у проекті, і зміцнила стіни металоконструкціями так званим бандажним видом кріплення, — розповів посадовець.
Члени комісії також рекомендували розглянути питання можливості співфінансування ремонтних робіт згаданого об’єкта.