Організатори щорічного фестивалю Тараса Шевченка ШЕ. FEST оголосили про дату проведення події. Цього року фестиваль відбудеться 18—19 серпня, традиційно на батьківщині Тараса Шевченка в селі Моринці Звенигородського району Черкаської області.
Для відвідувачів тут вдень і вночі працюватимуть декілька локацій. З головної музичної сцени лунатимуть виступи сучасних українських гуртів, також у програмі — екскурсії, майстер-класи з хенд-мейду, книжковий ярмарок, виставка народних майстрів та художників. Тож кожен зможе стати земляком Шевченка на два дні, оселившись у наметовому містечку поблизу Моринців.
Лозунг цьогорічного фестивалю — «Талант бути вільним». Організатори вважають, що Шевченко, незважаючи на непросту життєву історію, мав унікальний дар, — бути вільним. Цитата Тараса Шевченка, що ляже в основу фестивалю цього року:
«І возвеличимо на диво
І розум наш, 
і наш язик...».

Ідея фестивалю — оновлення і популяризація постаті Шевченка. Від початку й донині організатори прагнуть зробити так, щоб Тарас Григорович був завжди модний і актуальний, так само, як і його творчість. Тому на фестивалі кожен може побачити в Шевченкові не лише звичний образ пророка, а й неформала своєї епохи та водночас — надзвичайного генія — сучасного і зрозумілого кожному.
Нагадаємо, Перший ШЕ. FEST відбувся тут 16-17 серпня 2014 року і був приурочений до 200-річчя народження Тараса Шевченка. Відтепер він проходить за сприяння Моринської сільської ради, Черкаської обласної державної адміністрації та Міністерства молоді та спорту України в середині серпня щороку.

Марина КРИВДА.