Підозрюваного у масштабній стрілянині, яка сталася у середу в середній школі Stoneman Douglas High у Паркленді, штат Флорида, заарештували. Ним виявився 19-річний Ніколас Крус, колишній учень школи, з якої його виключили, повідомляє ВВС. У результаті трагедії загинуло щонайменше 17 осіб, за різними даними, постраждало кілька десятків.

Мотиви злочину поки що не відомі. Поліція вивчає акаунти Круса в соцмережах. За словами міського шерифа, те, що вони знайшли, «дуже, дуже тривожно». Знайомі стрільця також повідомляють, що були підстави запідозрити недобре, і згадують, що він був весь час пригнічений та часто говорив про зброю.

Зараз школу закрито до кінця тижня. Це кровопролиття знову порушило тему необхідності вжиття заходів щодо контролю за обігом зброї в США. Атака в Паркленді стала однією з найбільш кривавих у країні  за останні п’ять років.

Президент США Дональд Трамп у Twitter висловив співчуття постраждалим і їхнім рідним. «Жодна дитина, вчитель або будь-хто інший не має почуватися в небезпеці в американській школі», — написав він.