МИКОЛАЇВ:

Зранку біля сільської ради у Водяно-Лорине Єланецького району Миколаївської області група осіб перекрила рух трасою Н-14 Миколаїв — Кропивницький, вимагаючи ремонту дороги.

15 лютого громадяни ходили пішохідним переходом, не пропускали вантажівки, решті дозволяли проїхати. Спочатку учасників було до 30, пізніше їх кількість зменшилася до десяти.

Перекривати рух транспорту на трасі Н-14 стає традицією в місцевого населення саме з потеплінням після морозів. Адже в цей час дорога на території населеного пункту перетворюється на непроїзну. Час від часу її «підшаманюють» ямковим ремонтом, але за рік картина не краща. Про повноцінне асфальтоване покриття на цій ділянці траси вже й не пам’ятають, вона більше схожа на ґрунтовку.

На місці перекриття були правоохоронці з метою охорони громадського порядку. У відділі комунікації поліції Миколаївській області повідомили, що про проведення акції були «сповіщені відповідні служби та державні органи».

До протестувальників приїхав начальник управління інфраструктури облдержадміністрації Андрій Максименко.

— Я пояснив людям, яка нині ситуація з ремонтом шляхів на Миколаївщині. Звернув їхню увагу на те, що саме зараз влада виділяє 300 млн грн на дороги, але наразі, на жаль, ми не маємо експертизи проекту щодо ремонту цієї траси. Тому ці кошти доцільніше використовувати на трасу Н-11, а після отримання експертизи проекту перенаправити інші засоби саме на цю дорогу. Але наголошую, що на сьогодні постановою Кабінету Міністрів 300 млн грн розподілені саме на дорогу     Н-14, — повідомив чиновник.

Як він зазначив, з людьми домовилися, що 16 лютого в село виїде грейдер, який вирівняє і попідсипає дорогу хоча б для забезпечення проїзду.

Але, схоже, вранішня акція протесту прискорила процес. Уже о 16.00 радник голови Миколаївської ОДА Андрій Сенченко на своїй сторінці в соцмережі повідомив, що грейдер рухається у напрямку Водяно-Лориного.

За досвідом минулих років до щорічної традиції може долучитися і сусіднє по трасі село Возсіятське, через яке також проходить Н-14. До речі, ще 2016-го саме під час таких протестів жителям цих населених пунктів було обіцяно, що за рік тут передбачається зробити перше в Україні бетонне покриття дороги. Далі буде?..

Фото із соцмережі.