Останню добу (станом на ранок 19.02) в районі проведення АТО спостерігалася подальша активність бойовиків російсько-окупаційних угрупувань. За даними прес-центру штабу АТО, ворог продовжував застосовувати по позиціях наших військових міномети, які давно мали б бути відведеними від лінії розмежування. Так, активізувався ворог на Луганщині — біля Кримського, Троїцького, Новолуганського та Зайцевого. Там терористи гатили з мінометів різних калібрів. А з гранатометів обстрілювали біля Луганського. Крім того, гаряче було і на донецькому напрямку. Зокрема, бойовики застосували 120-мм міномети довкола Широкиного на Приазов’ї.

«Загалом, зафіксовано 10 прицільних обстрілів опорних пунктів Збройних Сил України. Унаслідок ворожого вогню поранення зазнав один український захисник. Наразі відомо, що стан бійця задовільний, його доправили до військового мобільного госпіталю», — повідомили в штабі АТО.

За даними ГУР Міноборони, поблизу передових позицій наших військових на Світлодарській дузі на власних мінно-вибухових загородженнях підірвалися двоє бойовиків. «На мінах підірвалися бойовики так званої «7 окремої мотострілецької бригади» незаконних збройних формувань. Обоє виявилися громадянами РФ. Наразі наші військові з’ясовують інформацію щодо приналежності цих двох бойовиків до регулярних військ РФ. У штабі АТО не виключають, що проросійські ЗМІ намагатимуться звинуватити сили АТО в порушенні Мінських домовленостей та припишуть загибель та поранення бойовиків українським захисникам, — йдеться в повідомленні силового відомства.