Минулої неділі, поки в центрі столиці люди віддавали данину пам’яті Героям Небесної Сотні, які загинули на Майдані під час Революції Гідності в 2014 році, на Подолі активісти добровольчого руху ОУН улаштували свою акцію під назвою

 «Смерть Росії!». Вони закидали камінням будівлі Сбербанку, Альфа-банку та Російського центру науки і культури (Росспівробітницва). Те, що відбувається, транслювали в режимі он-лайн деякі українські телеканали. На відео було видно охоронців правопорядку в екіпіруванні (захисні шоломи і бронежилети), які не перешкоджали протиправним діям. 
Цього ж дня відділ комунікації поліції Києва повідомив на своїй сторінці у Фейсбук, що на місці проведення акції «Смерть Росії!» за ситуацією спостерігали слідчо-оперативні групи Подільського управління поліції.
«На місці проведення акції перебували групи комунікації, проводили роз’яснювальну роботу про наслідки порушень правопорядку. Також працювали групи документування, які фіксували осіб, котрі закликали до протиправних дій, і безпосередньо дії правопорушників. Постраждалих і затриманих немає. Події належним чином зареєстровані в Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень Подільського управління поліції. Проводиться дослідча перевірка», — йдеться в повідомленні.