Пожежні частини Буковини, зокрема Заставнівська, Сторожинецька, Новоселицька та Чернівецька № 1, отримали чотири нові спецавтомобілі. Номерні знаки та ключі від авто начальникам пожежних частин вручив народний депутат України, голова фракції «Народного фронту» Максим Бурбак (на знімку).

За технічними характеристиками пожежні автомобілі «МАЗ» 2017 року випуску набагато ефективніші за старші машини «ЗІЛ», які становлять більшість в автопарку УДСНС області. Якщо емність «ЗІЛа» — це 2 тонни 400 літрів води, то у новенького, сучасного «МАЗа» — 4 тонни, що дає змогу швидше і якісніше проводити рятувальні роботи. Останнього разу нова техніка для рятувальників надходила 10 років тому, найстарішій машині вже 38 років. Тому ця подія викликала щиру радість у буковинських пожежників. Вартість нового автомобіля — п’ять мільйонів гривень. Чернівецька область опинилася серед регіонів, які на початку року першими отримали сучасну техніку. І це не межа, адже до кінця року передбачено оновлення автопарку ще у п’яти пожежних підрозділах краю.

«Продовжується процес оновлення матеріально-технічної бази наших рятувальників, розпочатий міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим та головою ДСНС Миколою Чечоткіним, — написав на своїй сторінці у Фейсбуці Максим Бурбак. — Народні депутати також долучилися до підтримки рятувальників: із першого січня цього року мінімальна зарплата — не менш як 7000 гривень, виділено кошти в бюджеті на закупівлю таких потрібних автомобілів. І можу вас запевнити, що вчора справді було свято в цих пожежних частинах та громадах, де вони розташовані».

Народний депутат нагадав, що Сторожинець, Новоселиця і Заставна є центрами ОТГ, на баланс яких у майбутньому перейдуть пожежні частини з оновленою технікою.

Фото зі сторінки М. Бурбака у Фейсбуці.