Терористи продовжують гатити по силах АТО із заборонених мінометів калібру 82 та 120 мм. За даними прес-центру штабу АТО, за останню добу (станом на ранок 20.02) вони здійснили 12 прицільних обстрілів. Так, на луганському напрямку з гранатометів та великокаліберних кулеметів противник вів вогонь біля Гладосового, Новолуганського та Світлодарська. Понад дві з половиною години з мінометів калібру 82 мм та великого спектру стрілецького озброєння включно з гранатометами загарбники обстрілювали оборонців Луганського. Мінометний розрив зафіксовано неподалік Кримського.
 

На донецькому напрямку ворожа вогнева активність спостерігалася на приморській ділянці нашої оборони. Зокрема, агресор застосував 120- та 82-міліметрові міномети довкола Лебединського, Широкиного і Водяного. Окрім того, з мінометів, гранатометів та кулеметів незаконні збройні формування вели вогонь поблизу Пісків.

«У результаті обстрілів поранення дістали четверо наших військовослужбовців. Усіх бійців доставлено до медичних закладів, їм надається необхідна лікарська допомога. Стан здоров’я одного нашого воїна важкий, трьох інших — задовільний», — зазначили в штабі АТО.

Як повідомив учора керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, проросійські найманці обстріляли житлові будинки у селищі Жованка, унаслідок чого один із них згорів. «Стріляли трасувальними кулями з великокаліберного кулемета, навмисно цілячи по житлових будинках. Коли один з будинків загорівся, мешканці Жованки намагалися приборкати пожежу до приїзду ДСНС, працювали під кулями, ховаючись під фундамент, але врятувати будинок не змогли.

На щастя, ніхто не постраждав», — зазначив він.