Народний депутат України Василь Петьовка провів зустріч із сільськими й селищними головами, депутатами місцевих рад Тячівського та Рахівського районів. Ці дві адмінодиниці входять до виборчого округу, який він представляє у Верховній Раді.

На знімку: народний депутат України Василь Петьовка (праворуч)
під час зустрічі з головою Тячівської об’єднаної територіальної громади Іваном Ковачем.

Фото прес-служби Василя Петьовки.

Під час зустрічі обговорено підсумки використання державної субвенції, що виділялася цим двом гірським районам протягом минулого року. 25 мільйонів гривень субвенційних коштів, які торік отримано Тячівщиною й Рахівщиною, повідомляє прес-служба Василя Петьовки, використано на встановлення енергозберігаючих систем та опалення в освітніх закладах, капітальний ремонт доріг, мостів, заміну дахів і вікон у школах та дитячих садках, інших закладах соціальної сфери. У низці населених пунктів вдалося налагодити належний благоустрій та освітлення вулиць.
Серед масштабних проектів Рахівщини — капітальний ремонт доріг та міської площі Володимира Великого, стадіону, дитячого садка і тепломереж у Рахові, відновлення доріг та тротуарів у селищах Великий Бичків і Ясіня, селах Кваси, Біла Церква, ремонтні роботи в дошкільних та загальноосвітніх школах у Діловому, Водиці, Верхньому Водяному, освітлення вулиць у Білині та чимало інших проектів.
На Тячівщині за рахунок субвенційних коштів капітально відремонтовано опори мосту в селі Красна, дороги в селах Нересниця, Топчино, Угля, селищі Солотвино, на території Вільхівської та Тячівської об’єднаних територіальних громад, зокрема, на ділянках Округла—Вільхівці—Лази... Здійснили ремонт дахів та оновлення закладів освіти в селах Крива, Біловарці, Бедевля, Вишоватий, придбання медичного обладнання для Тячівської райлікарні та цілу низку інших проектів.
Також обговорювали і пропозиції щодо виділення та використання коштів державної субвенції на нинішній рік. Ішлося, зокрема, про благоустрій населених пунктів, підтримку закладів освіти, медицини, соціальної сфери, на що коштів у місцевих скарбницях не вистачає.
Під час зустрічі народний обранець зазначив: «Одним із пріоритетних напрямів у роботі на цей рік залишається завершення капітального ремонту автошляху Рогатин—Мукачево. Я підтримував і надалі підтримуватиму цей проект, який, згідно з умовами тендера, має бути завершений у 2018 році. Наразі очікується фінансування з бюджетів різних рівнів, що дасть змогу вже цьогоріч продовжити та завершити ремонтні роботи. Торік вдалося капітально оновити ділянку дороги Рогатин—Мукачево в межах Рахівського району до села Костилівка. Після капітального ремонту ця ділянка визнана однією з кращих в Україні». Цього року роботи триватимуть далі, від села Костилівка в напрямку Мукачева, аж до завершення капітального ремонту траси Рогатин—Мукачево.
Щодо коштів державної субвенції, які буде виділено на розвиток Тячівського та Рахівського районів у поточному році, то їх, за пропозиціями представників місцевих громад, використають на благоустрій та розвиток населених пунктів,  наголосив за підсумками зустрічі народний депутат України Василь Петьовка.

Василь НИТКА.

Закарпатська область.