Університет «Україна» за роки свого існування випустив понад 140 000 фахівців. Тут готують представників різних професій: від журналістики до юриспруденції, від філології до фінансів. Багато наших випускників не лише працюють за опанованими спеціальностями, а й займаються творчою, спортивною та громадською діяльністю і, що дуже важливо, прославляють державу на міжнародному рівні та докладають чимало зусиль для успішного розвитку нашої Батьківщини. Чимало уславлених випускників Університету «Україна» — люди з інвалідністю. Вони ще раз доводять, що певні особливості здоров’я не заважають мати сильну волю та міцну життєву позицію. Отже, хто вони, випускники Університету «Україна»?

Юлія Батенкова-Бауман народилася в Криму. Випускниця спеціальності «Правознавство» Луцького інституту розвитку людини Університету «Україна». Спортивних заслуг має багато. Вона — заслужений майстер спорту з біатлону та лижних гонок, багаторазова (5 — срібних, 6 — бронзових) призерка ІХ, Х, ХІ зимових Паралімпійськіх ігор з лижних гонок та біатлону. Нагороджена орденами княгині Ольги І, ІІ та ІІІ ступенів.
Серед спортивних здобутків Юлії 2017 року — золота медаль у змішаних естафетних перегонах на чемпіонаті світу з лижних перегонів і біатлону серед спортсменів з ураженнями зору та опорно-рухового апарата (у Фінстерау, Німеччина) та дві бронзові нагороди на Кубку світу з лижних гонок та біатлону (у Саппоро, Японія).
Анатолій Шевчик народився на Волині. Закінчив Луцький інститут розвитку людини Університету «Україна» за спеціальностями «Правознавство» та «Фізичне виховання і спорт». Заслужений майстер спорту України, член збірної команди України з футболу для людей із наслідками ДЦП. Анатолій — дворазовий чемпіон Паралімпійських ігор (Афіни, 2004 р. та Пекін, 2008 р.), чемпіон Всесвітніх ігор для спортсменів із наслідками ДЦП (США, 
2005 р.), дворазовий чемпіон Європи (2006, 2010 рр.), дворазовий бронзовий призер чемпіонатів світу (2007, 2011 рр.), багаторазовий призер чемпіонатів України. Анатолій Шевчик має Почесні грамоти Кабінету Міністрів та Верховної Ради України, а також орден «За заслуги» І, ІІ та ІІІ ступенів.
Світлана Патра народилася на Миколаївщині. Закінчила Інститут філології та масових комунікацій Університету «Україна» за спеціальністю «Видавнича справа та редагування». Член Національної спілки журналістів України, багаторазовий переможець і лауреат фестивалів творчості «Повір у себе», «Сяйво надій», «Університетське літо». 2016 року стала однією з переможниць проекту #BeEuropean, за результатами якого мала поїздку до Брюсселя, де відвідала Європарламент, Штаб-квартиру НАТО та посольство України в Бельгії. 2017-го Світлана відвідала США в рамках Програми міжнародних відвідувачів-лідерів. Під час поїздки Світлана ознайомилася з американським досвідом поліпшення якості життя незахищених верств населення, зокрема людей з інвалідністю та біженців. У своїх журналістських роботах розповідає про успіхи людей з інвалідністю в різних аспектах життя. «Я мрію, що приклади активних людей з інвалідністю надихатимуть інших громадян, котрі мають фізичні обмеження, досягати своїх цілей та самим будувати своє життя. А владні структури та суспільство, дивлячись на нас, будуть толерантнішими та не створюватимуть перешкод там, де їх об’єктивно бути не повинно. Я не просто мрію. Я дію. І це — найголовніше», — говорить Світлана Патра в тексті-переможці проекту #BeEuropean.
Оксана Радушинська народилася на Хмельниччині. Закінчила Інститут філології та масових комунікацій Університету «Україна» за спеціальністю «Журналістика». Член Національної спілки письменників України та Національної спілки журналістів України. В активі Оксани — перемоги в конкурсах, зокрема: «Гранослов» (2004 р.) «Корнійчуковська премія» (2013 р.), а також «Коронація слова»: І премія (2011 р.) та диплом (2012, 2014 рр.). Оксана Радушинська нагороджена премією «Жінка ІІІ тисячоліття», Національною премією «Благодійна Україна — 2015» (2016 р.), відзнакою Міністерства оборони України — медаллю «За сприяння Збройним Силам України» (2017 р.), відзнакою Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції» (2017 р.) та іншими. Журналіст, письменниця, волонтер, керівник волонтерського об’єднання «Творча сотня «Рух до перемоги». Останні роки присвятила активній волонтерській діяльності. Вона та її побратими з «Творчої сотні «Рух до перемоги» відвідували наших воїнів як на фронті, так і на мирних територіях — у військових частинах, госпіталях. «...слово має бути чесним і чітким. Надто, коли воно йде від людей, які використовують слово як зброю, як цеглини в будівництві підвалин майбутнього держави, як прапор. Ми живемо в такий історичний час, коли і мистецтво, і митці повинні чітко визначитися і задекларувати свою позицію: вони — зі своєю країною і своїм народом, чи, прикриваючись цілковитим заглибленням у творчість, насправді цінують лише заробітки, і байдуже, у крові патріотів та рука, що перераховує гонорар, чи ні», — говорить в одному з інтерв’ю Оксана Радушинська.
Марина Саркісян народилася в Києві. Випускниця кафедри дизайну Інженерно-технологічного інституту Університету «Україна», член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, член Спілки дизайнерів України, художниця, майстер декоративно-прикладного мистецтва. Викладає образотворче та декоративно-прикладне мистецтво в Академії мистецтва краси в Києві. Працює в різних жанрах, але перевагу надає петриківському розпису. Марина відома також тим, що поєднує у своїй творчості петриківський розпис та вірменські хачкари. Протягом кількох років відбулися декілька персональних виставок художниці як у Києві, так і в інших містах України. Вона має серії картин: «Берегиня», «Хачкари у петриківському розписі», «Натюрморти в петриківському обрамленні» та ін. Марина брала участь у проекті, присвяченому проведенню пісенного конкурсу «Євробачення—2017» — вона розписала чотири двометрові тарілки, котрі разом утворювали красивий напис «Kyiv». Восени 2017 року вийшла друком антристрес-розмальовка Марини Саркісян «KHACHKAR & PETRYKIVKA» (хачкар та петриківка).
«Малюю кожного дня, адже малювання — це моя їжа, вода і повітря. Я голодна, коли не маю змоги малювати, це мій сенс життя — постійно працювати та вчитися, вдосконалювати себе у творчості. Я хочу дарувати людям радість і любов за допомогою моїх творів», — розповідає Марина в одному з інтерв’ю про справу всього свого життя.
Це лише маленькі штрихи до загальної картини під назвою «Випускники Університету «Україна». Кожен із героїв — не лише фахівець своєї справи, не тільки спортсмен чи митець. Кожен — мужня особистість. Адже лише такі особистості можуть знаходити життєву силу в мистецтві чи спорті для себе, і ділитися нею з іншими.

Світлана ПАТРА,
журналіст Імідж-центру Університету «Україна».