За останню добу (станом на ранок 22.02) бойовики 20 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру штабу АТО, на луганському напрямку противник застосував 122-мм артилерію, міномети різних калібрів та озброєння БМП поблизу Троїцького. З мінометів 82-мм калібру окупанти вели вогонь біля Кримського, Новоолександрівки і Катеринівки. З гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї обстрілювали оборонців Луганського, Залізного та Новолуганського, а захисників Майорська — із зенітної установки. Зі стрілецької зброї загарбники провокували наших воїнів неподалік Зайцевого.

На донецькому напрямку ворог з мінометів 120-мм та 82-мм калібру та гранатометів вів вогонь біля Водяного та Лебединського, що на приморській ділянці нашої оборони. Зі стрілецької зброї обстрілювали наші позиції в районі Авдіївки.

Про останні події на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Маріуполя): «Бойовики обстрілюють наші позиції із БМП, гранатометів, мінометів. Логіки в поведінці противника немає: може бути тиша декілька днів, а може бути таке, що вони відкривають вогонь будь-якої миті. Останнім часом поблизу Широкиного ворог активізувався. Зокрема снайперські групи. Працюють прицільно, професійно, видно, що кадрові військові РФ, бо найманці так не працюють. Постійно роблять вилазки диверсійні групи. Одну з таких помітили цієї ночі. Відкрили вогонь з автомата. Вони відступили. Потім по нашому опорнику вони відкрили вогонь з кулемета... А так вони постійно лізуть, окопуються. Щодня чуємо рух техніки. Це можна пояснювати тим, що підвозять боєприпаси. Тому спостерігаємо, оцінюємо ситуацію, й завжди готові дати відсіч».

Тим часом Росія відправила на Донбас 74-й гумконвой. Принаймні про це вчора повідомили ЗМІ РФ. У повідомленні зазначено: автомобілі везуть понад 430 тонн вантажів, серед яких «переважно дитячі продуктові набори і медикаменти». Проте, що саме везуть в машинах, достеменно не відомо — вміст білих КамАЗів РФ вже традиційно від огляду приховує.

Нагадаємо, що наші військові вже не раз фіксували збільшення кількості обстрілів з боку окупаційних сил на Донбасі після таких «гумконвоїв». А ГУР Міноборони не раз звітувало: у цих автомобілях до ОРДЛО доставляють матеріально-технічне забезпечення російським найманцям — пальне, зброю і боєприпаси.