Міністр інфраструктури Володимир Омелян зробив голосну заяву про початок розроблення українського аналога Hyperloop, який називатиметься HypeUA. Тестовий майданчик для принципово нового виду транспорту буде створено у Дніпрі. А в його розробленні візьмуть участь відомі дніпровські підприємства Південмаш та «Інтерпайп», а також КП «Агентство розвитку Дніпра».

«Ми створюємо центр транспортних інновацій HypeUA, у рамках якого хочемо дати наукове обґрунтування, розробити технологію, що застосовуватиметься в Україні, і створити перший тестовий майданчик у Дніпрі для розвитку цього нового транспорту», — заявив міністр.
Розроблення відбуватиметься під керівництвом Національної академії наук. У проекті також візьмуть участь Каховський завод електрозварювального устаткування, Український інститут майбутнього, Платформа розвитку інновацій.
Hyperloop — проект вакуумного поїзда, запропонований Ілоном Маском. Розроблення цього інноваційного транспорту здійснює компанія Spacex Ілона Маска і Virgin Річарда Бренсона.
Тим часом на голосну заяву відреагували соціальні мережі. Українці іронізують, що в країні, де немає нормальних шосейних та залізничних шляхів, де експлуатують 40-річні вагони й ніяк не налагодять вантажні та пасажирські перевезення Дніпром, залишається тільки брати участь у будівництві вакуумного поїзда.