У найвіддаленішому мікрорайоні міста відкрито нову дитячу бібліотеку, облаштовану за сучасними вимогами. До послуг юних читачів зони для читання, ігрові кімнати, комп’ютери, Інтернет. Такі медіатеки буде відкрито у всіх районах Львова.

Бібліотека площею 174 метри квадратних розміщена у новому житловому будинку на вулиці Ковалика,1. На неї використано з міського бюджету 7,7 млн грн.
Як розповіла директор департаменту розвитку міської ради Наталя Бунда, у цій унікальній розумній бібліотеці діє мобільна платформа, яка може трансформуватися залежно від потреб читачів. Тут потужні комп’ютери з доступом до Інтернету, можна користуватися графічними планшетами, інтерактивними дошками, мультимедійними проекторами.
Досі у мікрорайоні Рясне, де проживає 20 тисяч осіб, була лише бібліотека для дорослих — і та потребувала модернізації.
На базі бібліотеки діятимуть гуртки, проводитимуть майстер-класи, займатимуться дошкільнята. З літа тут вивчатимуть три іноземні мови.
Як повідомили в управлінні культури міськради, у Львові це вже шоста бібліотека сучасного типу — і цього року для них буде закуплено книжок на 760 тис. грн.