При Івано-Франківській обласній спілці НСЖУ вже давно діє Рада ветеранів, яка об’єднує десятки колишніх працівників друкованих видань, радіо й телебачення Прикарпаття. На своєму черговому засіданні вони обговорили питання пенсійного забезпечення колишніх медійників (на знімку) та підготували відповідне звернення до Кабміну, наголосивши на тому, що журналісти-ветерани після змін у пенсійному законодавстві залишилися поза увагою.

На засіданні презентували також нову поетичну збірку «Поміж небом і землею» члена Ради ветеранів Івана Гавриловича. Книжка вийшла як підсумок 65-річного життєвого шляху колишнього журналіста обласної газети «Галичина».
Голова Ради ветеранів Володимир Струк, колишній директор Тисменицького телебачення, розповідає: «Ветеранська організація при обласній спілці НСЖУ веде роботу й щодо вшанування пам’яті тих журналістів Прикарпаття, які вже відійшли у вічність. Кілька років тому біля Івано-Франківська посадили Алею пам’яті. А також живемо активним спілчанським життям. Колишні медійники беруть активну участь у заходах, які організовує обласна спілка. Це й щорічний турнір імені спортивного журналіста Ореста Олексишина. Змагаємося нарівні з молодими на турнірах із плавання, робимо вилазки в гори. Організовуємо виставки своїх творчих доробків».

Фото Михайла МАЗУРА.