Гандбол. Домашні матчі відбору до Євро-2018 жіночої збірної України проти Швейцарії (25 березня) і Норвегії (30 чи 31 травня) відбудуться на майданчику київського Палацу спорту. Востаннє національна команда проводила офіційний матч на головній закритій арені країни 1 червня 2016 року, коли українки в Палаці спорту програли збірній Сербії (26:31).
Уболівальники зі стажем чудово пам’ятають про тріумфи українського гандболу за часів геніального тренера Ігоря Турчина. До речі, було багато розмов щодо присвоєння Палацу спорту імені цього видатного українця. Але щоразу така ініціатива наражалася на «рифи» байдужості й непорозуміння.
Та повернімося до відбірного турніру в групі 1. До його завершення нашому колективу, котрий очолює Борис Чижов, залишилося зіграти чотири зустрічі.
Але давайте нагадаємо результати вже проведених поєдинків:
Норвегія — Україна. 35:22; Україна — Хорватія. 26:22.
Попереду на нас чекають зустрічі:
21 березня. Швейцарія — Україна; 25 березня. Україна — Швейцарія (Київ, Палац спорту. Початок о 19.00); 30 чи 31 травня. Україна — Норвегія (Київ, Палац спорту); 2 чи 3 червня. Хорватія — Україна.
Після двох турів турнірне становище в групі 1 таке:
Норвегія — 4 очки (м’ячі+30); Хорватія — 2 (0); Україна — 2 (-9); Швейцарія — 0 (-21).
За регламентом чемпіонату до його фінального турніру напряму виходять перші дві команди із семи відбірних груп. Також на Євро потрапить найкращий колектив з тих, хто посяде третє місце.