У Києві відбулася урочиста церемонія проводів національної збірної України на Паралімпійські ігри-2018. Подію проведено в одному з найкращих залів столиці Stereo Piaz у присутності кількасот шанувальників, друзів і рідних, уболівальників національної команди, спортивної громадськості, активістів, державних службовців, спонсорів і партнерів — тих, хто і допомагав, і підтримував, і забезпечував підготовку наших паралімпійців.
На минулій Паралімпіаді Україна виборола 25 медалей (5 золотих, 9 срібних і 11 бронзових) та посіла четверте командне місце.
До складу нинішньої делегації увійшли 33 спортсмени, які змагатимуться в трьох видах спорту: лижних перегонах, біатлоні й гірських лижах. Десять спортсменів, які увійшли до складу збірної, — це лідери, або гайди, котрі супроводжують незрячих атлетів і спортсменів з порушеннями зору на лижній трасі під час змагань.
Загалом в Іграх візьмуть участь атлети із 48 країн. Буде розіграно 80 комплектів нагород у чотирьох видах спорту. Зимові Паралімпійські ігри у Пхьончхані (Республіка Корея) триватимуть з 9 по 18 березня.

На знімку:
урочиста церемонія проводів
національної паралімпійської збірної команди України
із зимових видів спорту на ХІІ Паралімпійські ігри.

Фото Михайла МАРКІВА (пресс-служба Президента України).