На Дніпропетровщині ірландці планують побудувати потужну сонячну електростанцію, повідомляє прес-служба ОДА. Інвестпроект загальною вартістю 255 млн євро втілять у Павлоградському районі. Меморандум про співробітництво у сфері альтернативної енергетики підписали ОДА й ірландська компанія «Altostrata», яка має досвід роботи в Америці та Європі.
— Від початку збройного конфлікту на Донбасі Дніпропетровщина не втратила жодного інвестора, тому що вони мають можливість вільно працювати. Проектам з альтернативної енергетики — зелене світло, — зазначив голова ОДА Валентин Резніченко.
— У нас велика зацікавленість у співпраці з Україною. Партнерство починаємо в Дніпропетровській області. Ми знайшли підтримку в Інвестиційно-інноваційному центрі при ОДА — тут ефективна система, що стимулює інвестування, — наголосив директор компанії «Altostrata» Торстен Меркель.
Будівництво електростанції потужністю 250 МВт планують розгорнути поблизу села Левадки. Площа — півтисячі гектарів. Станція має забезпечити електрикою понад 40 тисяч будинків і підприємств. Це можна порівняти з енергоспоживанням Павлограда. Крім того, інвестор обіцяє створити майже 450 нових робочих місць.
Згідно із проектом, введення в експлуатацію об’єкта — через два роки. Це буде вже третя потужна СЕС у регіоні, збудована за кошти інвесторів. Аналогічні вже працюють у Підгородному і Нікополі.

Дніпропетровська область.