Щонайменше 600 тонн твердих побутових відходів щоденно вивозять на полігони Запоріжжя. Тож тема збереження екології — досить актуальна для обласного центру.


— Ми почали сортувати сміття ще в минулому році, бо відчули певну відповідальність за великий вільний простір в Запоріжжі. Бо населення продукує дуже багато різноманітного сміття: пластик, скло, залізні банки... Спочатку ми стикнулися із проблемою, куди здавати розсортовані відходи людської життєдіяльності. Адже одна людина щоденно за собою лишає майже кілограм сміття. Наші знання приходили із досвідом, — розповіла менеджер проекту «Be Profi Camp» Ганна Бобіна.

Головна таємниця, стверджують фахівці, — навчитись розпізнавати те, що можна використати повторно. Тоді можна буде платити менше за вивезення сміття та навіть заробити, здаючи його до пунктів прийому.

— Від наших дідусів та бабусь ми «у спадок» отримали полігон твердих побутових відходів висотою мало не з п’ятиповерховий будинок. Зараз він зріс до дев’ятиповерхівки. Все йде до того, що наші діти отримають «у дарунок» полігон сміття висотою з 14 поверхів. Це — справжня катастрофа. Тому навіть вдома я тримаю контейнер для відходів і пакет для вторсировини, — ділиться власним досвідом директор ТОВ «Екотехнологічна компанія «Гранік» Геннадій Дубов. — Сміття викидаю у контейнер, а розсортовану вторсировину здаю до пунктів прийому...

Запорізька область.