Напередодні березневих свят гуманітарна місія Національної платформи «Жінки за мир» та її ініціатор народний депутат Наталія Королевська (Опозиційний блок) відвідали сіру зону Донбасу. Мета поїздки — привітати жінок, які там мешкають, із Міжнародним жіночим днем і передати подарунки, зібрані учасницями платформи в рамках акції «Подаруй їй весну і турботу».
«Гуманітарні місії «Жінки за мир» уже два роки регулярно приїжджають у «сіру» зону Донбасу, щоб допомогти і підтримати людей, які тут живуть. За цей час ми проїхали вздовж усієї лінії розмежування, передаючи допомогу від людей, які проживають на мирній частині України, тим, хто не зі своєї волі став заручником війни і через низку причин не може залишити свої будинки. Незважаючи на важку гуманітарну ситуацію, яка склалася на Донбасі, люди, які фактично живуть на війні, продовжують вірити в свою країну, народжувати й виховувати дітей, бажаючи одного — щоб мир настав якомога швидше», — цитує слова Н. Королевської прес-служба партії.
За її словами, внаслідок регулярних гуманітарних місій було підготовлено і зареєстровано в парламенті понад 20 законопроектів, спрямованих на наближення миру та забезпечення соціального захисту людей, які постраждали від бойових дій. Ідеться, зокрема, про законопроекти: «Про посилення соціального захисту дітей, які постраждали від бойових дій або збройних конфліктів» і «Про статус і соціальний захист мирних громадян, які постраждали від бойових дій». Їх мета — максимально захистити і підтримати дітей та мирних жителів від цієї жахливої війни. «Ці законопроекти має бути внесено на розгляд парламенту і прийнято депутатами — це буде великий і правильний крок назустріч миру в Україні», — переконана Н. Королевська.