Народний депутат Сергій Каплін (на знімку) підготував депутатське звернення до начальника Головного управління Національної поліції в Миколаївській області Юрія Мороза і прокурора Миколаївської області Тараса Дунаса з вимогою провести перевірку й з’ясувати, чи наявна корупційна складова в діях начальника управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради Ірини Шамрай через затягування придбання томографа для Миколаївської міської лікарні швидкої допомоги. Кошти на його придбання необхідно було передбачити в бюджеті міста. 

Натомість управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради звернулося до керівництва міста з проханням виділити 700 тисяч гривень, щоб заплатити за послуги приватної компанії й у такий спосіб «здешевити» вартість послуги МРТ і КТ-обстеження для пацієнтів у невідкладних станах.

Водночас парламентарій вимагає від в.о. міського голови Тетяни Казакової розібратися, чи проводилася управлінням охорони здоров’я Миколаївської міської ради відповідна робота для купівлі томографа. А також чи зверталася начальник управління охорони здоров’я Ірина Шамрай до міської ради й у відповідні профільні депутатські комісії з проханням придбати дороге обладнання для Миколаївської міської лікарні швидкої допомоги.

Миколаївська область.