В Одесі відбулося відкриття першого в Одеській області та третього в Україні -- після Львова й Харкова  -- регіонального представництва Консультативного місії ЄС в Україні з реформування сектору цивільної безпеки. Очікується, що в короткостроковій перспективі в Одесі працюватимуть майже 20 представників КМЄС. У складі команди  -- міжнародні й українські експерти.

 -- Консультативна місія ЄС була створена для надання допомоги в процесі реформування. З відкриттям третього регіонального представництва Місії й розширенням нашої підтримки для Одеси, ми підтверджуємо прихильність цьому процесу", -- зазначив командуючий цивільними операціями місії спільної політики безпеки та оборони ЄС Кеннет Дін.

Метою консультативної місії є надання підтримки державним органам України в послідовному реформуванні сектору цивільної безпеки шляхом стратегічних консультацій і практичної підтримки заходів щодо реформування  відповідно до стандартів ЄС і міжнародних принципів належного управління та дотримання прав людини.

Реформування і розвиток сфери цивільної безпеки є одним із головних пріоритетів керівних органів Одеської області. Зокрема, в Одеській області успішно реалізується комплексна програма "Безпечна Одещина", яка має на меті забезпечення умов для ефективної діяльності правоохоронних органів у регіоні та посилення захисту життя і здоров'я громадян

В'ячеслав ВОРОНКОВ.

Одеська область.