Усі без винятку грецькі ЗМІ продовжують коментувати інцидент, що стався у неділю ввечері на матчі чемпіонату Греції з футболу між командами ПАОК (Салоніки) і АЕК (Афіни). Як усі пам'ятають, саме київські динамівці вибили непоступливий афінський клуб з Ліги Європи. І в Салоніках футболісти АЕК до останньої хвилини стримували завзяті атаки господарів поля. На 90-й хвилині захисник ПАОК Фернанду Варела зміг проштовхнути м'яч у ворота суперників, і стадіон від радості підхопився. Але суддя скасував гол, оскільки він був забитий з "положення поза грою". І тут здали нерви у власника ПАОК і російського бізнесмена Івана Саввіді. Він разом з охоронцями вибіг на поле та рвонув назустріч долі. Гравці АЕК намагалися перепинити йому шлях до арбітра, але коли побачили, що на поясі Саввіді в кобурі закріплений пістолет і його рука постійно тягнеться до нього, то відступили назад, а потім взагалі покинули футбольної поле. Після такої емоційної атаки господаря ПАОК суддя змінив своє рішення і зарахував гол на користь Салонік. Арбітр додав до матчу кілька хвилин і запропонував командам продовжити гру, але футболісти АЕК відмовилися виходити на поле через побоювання за свою безпеку. Представники столичного клубу стверджують, що російський бізнесмен погрожував одному з керівників АЕК словами: "Тепер ти -- мрець". І заявили, що подадуть скаргу на поведінку Саввіді до Міжнародної федерації футболу (ФІФА) і Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА).

Уболівальники навіть не знають, із яким результатом закінчився скандальний матч, бо формально гра не була завершена. І невідомо, який рахунок занесено до протоколу матчу. А поки Федерація футболу Греції призупинила чемпіонат країни. ФІФА вже засудила поведінку власника ПАОК, однак зазначила, що остаточне рішення має ухвалювати грецька Федерація футболу: "ФІФА сповіщена про цей інцидент. ФІФА повністю засуджує таку поведінку. Враховуючи, що цей інцидент стався в національному чемпіонаті, винесення дисциплінарних заходів залишається за Федерацією футболу Греції".

ЗМІ Салонік повідомили, що російський бізнесмен дуже переживав останні невдачі клубу, який бореться не тільки за чемпіонство, а й участь у євротурнірах. Лише напередодні ПАОК покарали за грубу поведінку фанатів. Перед зустріччю з лідером першості "Олимпіакосом" вони напали на його головного тренера та кинули йому в лице касову стрічку. Вона розсікла тренерові брову, і він звернувся до лікарів, а керівництво клубу до Федерації футболу. Там ухвалили рішення щодо зняття з ПАОК трьох очок. Тепер же більш суворе покарання очікує не тільки Саввіді і його команду. Співробітник міністерства спорту Греції повідомив грецькому порталу ert.gr, що через цей інцидент усі грецькі клуби можуть відсторонити від участі в турнірах під егідою ФІФА й УЄФА. І ФІФА у своїй заяві в понеділок уже відзначила: "Якщо федерація футболу Греції не вживе необхідних заходів для викорінювання будь-яких видів насильства на стадіонах, то країна може бути відсторонена від світового футболу".

Ну, а що з другом Путіна, що розбушувався? Саввіді після зустрічі кудись виїхав і більше на публіці не з'являвся. Його представник пояснив, що бізнесмен перенервував і дав волю емоціям. У заяві прес-служби Саввіді сказано, що носіння зареєстрованої зброї в Греції не заборонено, а тому заарештовувати та карати господаря клубу немає за що. Проте поліція вже отримала ордер на його арешт і заявила, якщо Саввіді добровільно не здасться правоохоронним органам, то буде оголошений у міжнародний розшук. Деякі ЗМІ стверджують: якщо Саввіді буде визнано винним, то його особисто можуть покарати штрафом від 50 тисяч євро, відлученням від футболу й відвідування стадіонів на термін від трьох до п'яти років. Клубу ПАОК у найкращому разі загрожує проведення декількох матчів без глядачів, зняття декількох очок, а в гіршому -- переведення команди в нижчу лігу чемпіонату Греції. 

Нагадаємо, що Іван Саввіді до переїзду в Грецію жив і працював у Ростові-на-Дону.  1993 року його було обрано генеральним директором компанії "Донской табак", а 2004 року він заснував компанію "Група АГРОКОМ", до якої ввійшла тютюнова фірма та міжнародний аеропорт Ростова.  2003 був обраний депутатом Державної думи РФ. З липня 2002 по липень 2005 року був президентом ФК "Ростов", із січня 2006 року президентом футбольного клубу СКА (Ростов-на-Дону). В 2012 році Саввіді придбав контрольний пакет акцій грецького футбольного клубу ПАОК і врятував його від банкрутства. В 2013 році Саввіді одержав громадянство Греції й постійно живе в Салоніках. Тут у нього не тільки футбольний клуб ПАОК, а й ще одна тютюнова компанія, готельний бізнес, частка в місцевому морському порту, кілька газет і телеканал. Він бере активну участь у політичному житті країни й підтримує прем'єр-міністра Алексіса Ципраса, лідера коаліції радикальних лівих. За оцінкою журналу Forbes,  статок Саввіді становить 600 мільйонів доларів.