Учора розпочався триденний офіційний візит в Україну Федерального президента Республіки Австрія Александра Ван дер Беллена, якого супроводжує потужна делегація з понад 40 представників ділових та бізнесових кіл. У рамках поїздки, зокрема, заплановано двосторонні переговори із Президентом України Петром Порошенком у вузькому колі та в складі офіційних делегацій, інформує прес-служба глави нашої держави. Очікується, що в центрі перемовин будуть двосторонні відносини, співпраця з ЄС, ситуація на сході України, Мінські домовленості. Заплановано підписання Угоди щодо співпраці в галузі культури та освіти.

Візит в Україну Александра Ван дер Беллена відбувається на запрошення Петра Порошенка і є продовженням політичного діалогу на найвищому рівні, який було започатковано під час поїздки українського лідера до Відня у лютому цього року. Саме тоді Президенти домовилися про організацію українсько-австрійського бізнес-форуму, який відбудеться уже сьогодні. Глави держав спільно візьмуть участь у відкритті заходу.

Зазначимо, що Австрія залишається одним з лідерів інвестування в Україну, посідаючи 10 місце за прямими іноземними вкладами у розвиток нашої країни. А за останній рік товарообіг між двома державами зріс на 17%. У четвер Александр Ван дер Беллен відвідає Львів, де цього дня також пройде Економічний форум «Австрія — Україна». Програмою візиту передбачена участь Президента у заході. Він також завітає до австрійської бібліотеки, а згодом поспілкується зі студентами в Українському католицькому університеті.