«Українські діти Європи — захисникам Вітчизни» — міжнародний проект під такою назвою ініціювала волонтерська група «Янголи милосердя» у Португалії.

На знімку: учні української школи «Світлиця» виготовляли писанки із зосередженими обличчями

Фото Любові ПІХО.

Напередодні Великодня «янголи» передали до Львова волонтерам писанки і дитячі малюнки. Виготовили їх учні української школи «Світлиця» у місті Касень, що в окрузі Лісабон. Про це повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці керівник групи «Янголи милосердя» й ініціатор проекту Валентина Тимчук. «Щиро дякуємо нашим гарним друзям — учителям, учням та їхнім батькам зі школи «Світлиця» за те, що активно долучилися до проекту, — йдеться у повідомленні. — Подяка директору школи Любові Піхо за організацію непростої справи».

— Наші дітки віддали частинку тепла своєї душі у виготовлення писанок, — каже Любов Піхо. — Треба було бачити, як зосереджено вони працювали. Відчувалося, їхні серця сповнені любові до захисників рідної землі. Батьки учнів також виявили турботу — зібрали благодійну допомогу.

Разом з писанками та дитячими малюнками до України повезли майже 90 кілограмів продуктів харчування, засоби гігієни, прилади для гоління, дитячий одяг. Валентина Тимчук згадує Лілію Кастро. Жінка передала спеціальні шкарпетки, що передбачені для мисливців, які виходять на полювання. «Щоб нашим бійцям було тепло, коли вони «полюватимуть» на «сепарів» — такими словами благодійниця супроводила свою передачу. Понад сто шкарпеток передала Лінда Поливода. Чи не найбільше продуктів харчування отримали від Тетяни Вітрук-Коваль. Не без здивування приймали допомогу від жителя Румунії, який нині мешкає у Португалії. Дитячий одяг передадуть сім’ям бійців, які нині перебувають на Донбасі.

Брага.