Понад 10 кілометрів лісосмуг вирубано на території сіл Здрягівка, Слобода та Бутівка Городнянського району. Показово, що проводилася вирубка не тільки лісових насаджень колишнього колгоспу, а й на території гідрологічного заказника «Жайворонок».

Через незаконні дії з вирубки зелених насаджень понад 50 мешканців села Здрягівка вийшли на своїй території для припинення беззаконня та викликали представників поліції для захисту своїх прав. Голова Бутівської сільської ради, яку привезли на місце злочину, підтвердила, що вирубка проводиться із порушенням закону, але послалась на рішення голови районної адміністрації Світлани Ященко.

Під час зустрічі в міській раді, ініційованій районною Спілкою ветеранів АТО, представниками «Національного корпусу» та Національної дружини за участю правоохоронців було вирішено порушити перед головою Чернігівської ОДА клопотання про термінове зупинення таких розпоряджень райдержадміністрацій та дозволів. Адже, найімовірніше, це не єдиний випадок в області.

Як розповів голова громадської організації «Городнянська районна люстраційна комісія» Андрій Жадченко, громадські активісти, які виїхали на місце події, зафіксували на фото та відео вирубку, інформували обласне управління охорони навколишнього середовища, озвучили проблему на обласному телебаченні, врешті подали заяви до поліції, за якими порушено два кримінальні провадження.

Громадські активісти звертають увагу, що приватна фірма, яка проводила вирубку, мала всі дозволи від районної державної адміністрації, та пояснюють таку поспішність тим, що вказані села тепер переходять до складу Городнянської об’єднаної територіальної громади.